Wie ben ik

Ik

Ik ben Ankie Lepelaars en woon in Hooge Mierde. Ik ben getrouwd en heb twee dochters. Ik geef als zelfstandige regelmatig muziekworkshops en muzieklessen op verschillende plekken, zoals op verschillende basisscholen. Verder dirigeer ik het gemengd koor Ti Sento in Hooge Mierde en het kinderkoor Pop-up in Hulsel en maak ik muziek met de muziekgroep Willton. Hiernaast ben ik werkzaam als coach, therapeut, medium en muziektherapeut in mijn praktijk.

Wens20160719_201545

Al jaren was mijn wens om als therapeut en coach aan de slag te gaan in een eigen praktijk. Ik ben zelf al heel mijn leven erg hoogsensitief en zie om me heen veel kinderen, pubers en volwassenen worstelen met dezelfde dingen die ik als kind zelf ook heb ervaren en nog steeds ervaar. Want het is er altijd, je moet leren er mee om te gaan om het om te kunnen zetten in iets positiefs en om het een meerwaarde te laten zijn voor jezelf en je omgeving. De prikkelverwerking in de hersenen loopt namelijk anders bij hoogsensitieve personen (hsp’ers).
Ik ben hoogsensitiviteit als een kracht gaan gebruiken en heb het in iets positiefs omgezet. Ik wil hier anderen graag mee helpen en ondersteunen en zorgen dat ze weer in balans komen. Daar ben ik dan ook erg gedreven in. Wanneer ik zie dat een kind weer lekker in zijn of haar vel zit en vraagt aan papa en mama om nog eens te komen naar mij is dat een teken dat ik mijn werk goed gedaan heb en het kind heb kunnen helpen.  Ze moeten zich prettig voelen bij mij en graag komen. Dat is mijn eerste uitgangspunt. Iedereen moet zich op hun gemak voelen bij mij in de praktijk. Van daaruit kan er gewerkt worden aan een nieuw begin. Maar ook bij volwassenen die in mijn praktijk binnen komen, die niet lekker in hun vel zitten. Die ik vervolgens zie veranderen en die steeds meer in balans komen door de tips, oefeningen en behandelingen die ik ze heb geleerd en heb gegeven. Daar doe ik het voor!

Want ook steeds meer volwassenen worstelen met allerlei problemen waarmee ik ze kan ondersteunen en helpen. Bijvoorbeeld bij een depressie of burn-out of als ze even niet zo lekker in hun vel zitten. Het is namelijk zo dat hsp’ers meer kans hebben op een depressie, burn-out of paniekaanvallen door overprikkeling. Daarom is het heel belangrijk om te leren omgaan met hoogsensitiviteit. Hierin kan ik coachen, healen en readen en mijn eigen ervaring inzetten om diegene vooruit te helpen en in balans te brengen.

Dat is de reden dat ik diverse opleidingen en cursussen ben gaan volgen en heb ik o.a. de opleidingen ‘Nieuwetijds Kindercoach’ en ‘HSP therapeut voor volwassenen’ en ‘Energetische Kindertherapie’ gevolgd en afgerond om een zo’n breed mogelijke doelgroep te kunnen benaderen en te kunnen helpen. Ik blijf me nog steeds ontwikkelingen zodat ik de cliënt nog beter kan behandelen. Ik ben momenteel dan ook bezig met een mediumopleiding zodat ik me nog verder kan ontwikkelen. Daarnaast ben ik ook begonnen aan de opleiding “Medische en Psychosociale basiskennis”, zodat na de zomer van 2021 mijn cliënten de behandelingen ook vergoed kunnen krijgen bij hun zorgverzekering.

Muziek

Ook gebruik ik mijn kwaliteiten als muziekdocent en muzikant in mijn praktijk en vind ik het bijzonder dat ik mijn twee passies als muzikant en therapeut kan en mag gebruiken en dat ze in elkaar over mogen vloeien. Ik combineer het maken van muziek, luisteren naar muziek met mijn ervaring als therapeut, medium en coach. Muziek heeft een enorme positieve invloed op de mens. Het kan je ontroeren, vrolijk maken, opzwepen, verdrietig maken of kippenvel geven en het kan je ook tot rust brengen en in beweging zetten. Muziek beïnvloedt de hersenen dusdanig dat er stoffen worden aangemaakt die voor genezing en ontspanning kunnen zorgen. Doordat muziek en emoties zo dicht bij elkaar zitten, is de invloed van muziek enorm. Deze kracht is wat ik iedereen wil laten ervaren en wil meegeven. Dit pas ik dan ook toe in de verschillende workshops die ik geef en tijdens de individuele behandelingen. Bijvoorbeeld in de workshop ‘De kracht van muziek’.