Remedies

Bloesem remedies

( © Bloesem remedies Nederland)

In mijn praktijk maak ik gebruik van Bach bloesem remedies (healing herbs), de Nederlandse bloesem remedies en de Atlantis chakra remedies. Hieronder volgt wat meer informatie over deze remedies.                                                  DSC_5225

Wat zijn bloesem remedies?

Bloesem Remedies zijn gemaakt van de bloesems van wilde of biologisch geteelde planten, bomen of struiken. Bloesem remedies hebben hun werking op het geestelijk, emotionele niveau. Oorspronkelijk ontdekt door Dr. E. Bach heeft dit systeem zich de laatste decennia ontwikkeld tot een wereldwijde methode om onze moeilijkheden en ziekten op te lossen. Ziekten en moeilijkheden die ons proberen aan te geven dat wij van onze innerlijke, geestelijke weg zijn afgeraakt. Dat we niet meer de juiste natuurlijke wetten kunnen toepassen en vaak niet meer kunnen luisteren naar onze innerlijke natuur. De bloesem remedies helpen ons om de juiste weg weer te vinden, niet alleen door het versterken van onze intuïtieve krachten, maar ook door bet bevorderen van de ‘positieve’ kwaliteiten. De remedies worden gebruikt voor gemoedsgesteldheden of emoties die uit evenwicht zijn geraakt. Zo zal b.v. een voortdurende angst de levenskracht en vitaliteit van de persoon aantasten. Bloesem remedies zijn katalysators, die ons helpen met het verkrijgen van inzicht in ons bewustzijn. Bij bet gebruiken van bloesem remedies gaat iemand duidelijker in contact komen met zijn of haar eigen gevoel, zodat de persoon zelf inzicht krijgt hoe hij of zij de verstoorde emoties weer in balans kan brengen. Er ontstaat een evenwicht zodat de spanning en/of ziekte zijn greep kan loslaten en het lichaam zelf op een natuurlijke wijze kan herstellen.

Bach bloesems (healing herbs)

De 38 oorspronkelijke door dr. Bach ontdekte remedies zijn geprepareerd door Julian en Martine Barnard. Het zijn engelse remedies uit de streek waar dr. Bach zelf ook woonde. Het zijn bloesem remedies die kwalitatief zuiver en goed werken. Er is een eerste hulp remedie, ook in de vorm van tabletten en een zalf voor alle noodsituaties, geprepareerd volgens de richtlijnen van dr. Bach. Dit is de welbekende Rescue remedie voor noodsituaties, spanning en stress. De Rescue (eerste hulp remedie) is een combinatie van vijf verschillende bloesems.

Nederlandse bloesem remediesbloesem 2

Bloesem Remedies Nederland distribueert niet alleen kwalitatief hoogstaande bloesem remedies en etherische oliën maar heeft sinds 1986  Nederlandse remedies geprepareerd. Het prepareren gebeurt door Bram Zaalberg. Deze bloesems worden sinds 1990 uitgegeven, niet alleen in Nederland, België Duitsland en Zwitserland, maar ook in Alaska en Brazilië. Het zijn krachtige remedies met een nog dieper werkingsgebied dan de Bach bloesems (healing herbs).

De werking van bloesem remedies begint namelijk op energetisch gebied. Ze beginnen bij het gebruik met hun inwerking op het emotionele, het mentale of spirituele. De reden om met bloesem remedies te beginnen komt echter voort uit een fysieke klacht. Je lichaam heeft bepaalde problemen en daar wil je vanaf. In veel situaties krijg je echter te horen dat je er maar mee moet leren leven, het reguliere circuit weet met veel klachten geen raad, waardoor iemand uitbehandeld is. Deze groep mensen gaat verder met zoeken op het alternatieve gebied. De gevoeligheid van een grote groep mensen wordt steeds groter, waardoor er klachten ontstaan die vroeger nooit waargenomen werden. Door b.v. meer drukte, vervuiling en straling, kun je jezelf niet altijd tot uitdrukking brengen, kun je jezelf niet manifesteren en word je als het ware uit je lichaam geduwd. Je kunt daarbij het lichaam versterken, door het gebruik van Dr. Schüssler celzouten, maar het blijft belangrijk om ook de kracht van de geest sterker te maken. De problemen zijn er om het tegendeel te versterken en om bewust te worden.

Alles bestaat uit elektrische velden, ook de mens bestaat uit elektrische deeltjes, iedere gedachte is een elektrisch beeld, wat door het lichaam tot uitdrukking wordt gebracht. Een plant, een boom, een mens is niet een uitdrukking van losse onderdelen, maar bestaat uit een levende energie. Deze levende energie is een trilling die een bepaalde hoogte heeft en verschillende frequenties bezit. In andere woorden kun je zeggen dat een plant, een boom, een dier, een mens een lied is en dat het de kunst is om dit lied zo zuiver mogelijk tot uitdrukking te brengen. De heling en genezing zal niet meer mogelijk zijn vanuit het fysieke lichaam, maar juist de trilling van de bloesem remedies zullen van steeds groter belang worden, omdat ze de natuurlijke harmonie weer herstellen.

De nieuwetijds remedies van de Nederlandse bloesem remedies

De standaard set van de Nederlandse bloesem remedies bestaat uit de basis set van 35 remedies en dan is er een speciale set van 13 nieuwetijds remedies.
De veranderingen in het bewustzijn gaan door de invloed van de nieuwe tijd vaak zo snel, dat de meeste mensen dit niet als prettig ervaren. aarde_bescherming afbeeldingEnkele gevolgen hiervan zijn onder andere een verstoring van het evenwicht, vermoeidheden, confrontaties en het algemene gevoel dat je niet lekker in je lichaam zit. Om het evenwicht weer te herstellen kun je de nieuwetijds remedies gebruiken, dit zijn nieuwe remedies, die nog steeds in ontwikkeling zijn.

Atlantis chakra remedies

( © Ashana Holistic Education)

De Atlantis chakra remedies zijn speciaal ontwikkeld voor de hedendaagse problematiek bij hooggevoelige jeugd en jongvolwassenen. Maar ook bij ons als volwassenen kunnen nog onverwerkte emoties spelen die te maken hebben met ons eigen innerlijke kind, wat zijn of haar doel hier op aarde maar steeds niet neer kan zetten. Aan de hand van deze remedies zullen we weer contact kunnen leggen met onze DNA strengen van hoger bewustzijn in samenwerking met het aardse. Deze remedies werken nog dieper in op het energetisch systeem via de chakra’s.

Het selecteren van de juiste remediesbloesem 3

Er kan op verschillende manieren de juiste remedie bepaald worden.
Dit kan middels de kleurenkaarten van de remedies met daarop de bloesems afgebeeld. Dit gebeurt intuïtief en kan bij alle leeftijden toegepast worden. Zeker ook bij kinderen.
Het kan ook bepaald worden door het gebruik van mijn pendel en/of biotensor. Zo kan ik uittesten welke remedie of remedies het beste zou passen bij de persoon voor de desbetreffende hulpvraag.
Door mijn kennis van deze remedies kan ik ook de juiste remedies kiezen voor de persoon.
Vaker nog gaan deze verschillende werkwijzen samen om tot de juiste remedie te komen voor de persoon.
Er kan ook een remedie gebruikt worden tijdens een energetische behandeling. Dan versterkt de remedie de energetische behandeling.