Workshop ‘De kracht van muziek’

Muziekworkshop ‘De kracht van muziek’

Eigenlijk kan muziek alles. Muziek heeft een enorme positieve invloed op de mens. Het kan je ontroeren, vrolijk maken, opzwepen, verdrietig maken of kippenvel geven en het kan je ook tot rust brengen en in beweging zetten.
Dit komt doordat de muziek door de beide hersenhelften in de hersenen wordt verwerkt. Ook beïnvloedt muziek de hersenen dusdanig dat er stoffen worden aangemaakt die voor genezing en ontspanning kunnen zorgen.
Doordat muziek en emoties zo dicht bij elkaar zitten, is de invloed van muziek enorm. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de effecten van muziek op onze gezondheid. Vooral naar muziek die een verbetering van onze gezondheid teweeg kan brengen. Daarnaast is het bijzonder om te zien hoeveel positieve invloed muziek kan hebben op het doen en laten van mensen, mits muziek natuurlijk op de juiste manier wordt toegepast.
Deze kracht is wat ik iedereen wil laten ervaren en wil meegeven.

Door wie?

Ik ben Ankie Lepelaars en ben muziekdocent en energetisch therapeut in mijn praktijk “Nieuwetijdspraktijk Fermate”. Zie voor meer informatie de rest van mijn website of bel me op 06-12053243 of mail me info@nieuwetijdspraktijk.nl.

Voor wie?

Voor een groep van maximaal 5 á 6 kinderen vanaf 10 tot en met 18 jaar. Andere leeftijd en/of doelgroep ook mogelijk na overleg. Je hoeft geen instrument te kunnen bespelen om hieraan deel te kunnen nemen.

Wat?

De bijeenkomsten zijn als volgt ingedeeld:
-lied zingen en/of beluisteren en het bespreken van de bijbehorende emotie
-improvisatiespellen op allerlei instrumenten (piano, gitaar, basgitaar, drums, klein slagwerk, etc.)
-(pop)lied spelen samen op de instrumenten (we werken elke bijeenkomst aan een lied die we samen uiteindelijk gaan spelen op instrumenten)
– muziek beluisteren samen, mogelijk gecombineerd met een meditatie, en het creatief verwerken hiervan

Doel?

Het doel van deze workshop is om door middel van het luisteren en het maken van muziek:
-kennis te maken met het spelen op verschillende instrumenten
-emoties en gevoelens goed te kunnen uiten en bespreekbaar en voelbaar te laten maken
-alle opgehoopte prikkels in je lichaam en gehele systeem los te laten zodat er weer ruimte, helderheid en rust komt
-beter te aarden/gronden zodat je steviger staat in je eigen lichaam
-meer zelfvertrouwen te krijgen
-je communicatieve en sociale vaardigheden te vergroten
-je als mens beter staande te kunnen houden in deze huidige, toch wel chaotische, 24-uurs maatschappij.

Waar en wanneer?

Het gaat om 8 bijeenkomsten van 1,5 uur in mijn praktijk aan de Beukenlaan 67 in Reusel. De dag en tijd zijn samen nader te bepalen.

Kosten?

De kosten bedragen €250,- per persoon voor de gehele workshop van 8 bijeenkomsten. Het is mogelijk om dit bedrag in 2 termijnen te betalen.
Ook is het mogelijk om in aanmerking te komen voor subsidie van dit muziekproject bij de gemeente. Er kan voor kinderen 2 x subsidie per schooljaar aangevraagd worden bij de gemeente Reusel-de Mierden en 1 x per schooljaar bij de gemeente Bladel. Er kan dan 50% van de totale onkosten vergoed worden. Hier gelden een aantal voorwaarden. Zie hiervoor de websites van de gemeenten.

                                   “Niets dringt zo diep in het binnenste van de ziel door als ritme en melodie” PLATO

“De muziek is de moedertaal van het hart” ERNST HOHENEMSER